Як би в Кремлі не хвалилися: У Росії виник дефіцит балістичних ракет і закінчуються "Калібри", - розвідка

У Росії виник дефіцит балістичних ракет і закінчуються запаси крилатих ракет "Калібр". Це сталось через вплив економічних санкцій проти РФ, повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю під час інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

"Те, що вони зараз виробляють, це залишки тих комплектуючих, які були на складах РФ. Крім того, українською розвідкою проводяться заходи, щоб не допустити нарощування виробництва будь-якого озброєння на території РФ", - сказав Скібіцький.

Він наголосив, що дефіцит в РФ пов’язаний насамперед з балістичними ракетами "Іскандер". За оцінкою розвідки, Росія здатна ще на декілька потужних ударів.

"Ви бачите, що вони дуже давно застосовували цей вид озброєння – саме балістику. Наближаються до закінчення запаси "Калібрів". Набагато зменшуються запаси крилатих ракет повітряного базування Х-101, Х-555. І наші підрахунки дуже прості. Максимум, на що здатна Росія – це два-три такі потужні завдання ударів, як от ми спостерігали за останній час", - сказав Скібіцький. За його словами, в Росії виробництво ракет не припиняється, хоч і дещо зменшилося.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....