Як COVID-19 у Трампа може вплинути на вибори в США: Американський політолог дав прогноз

Якщо американський лідер буде довго лікувати коронавірус, то повноваження перейдуть до віце-президента.

Чи вплине коронавірус у президента США Дональда Трампа на його перспективи на майбутніх виборах 3 листопада, буде залежати від тяжкості перебігу захворювання. Таку думку висловив політолог Пітер Залман у своєму блозі, передають Патріоти України.

За його словами, дебати між кандидатами будуть щонайменше відкладені до одужання Трампа, а, можливо, будуть скасовані. Крім того, як припустив політолог, якщо американський лідер буде довго лікувати коронавірус, то в силу може вступити 25-а поправка конституції, якою передбачена тимчасова передача повноважень віце-президенту, і застосовувалася вона тричі в історії.

В іншому випадку, Трамп може отримати вигоду від цієї історії і звинуватити демократів в спробі його отруїти. "Якщо Трамп через тиждень буде як огірочок, буде дивно, якщо він не вичавить з цієї історії вигоду до останньої краплі. Як щодо: "мене хотіли отруїти демократи, що увійшли в злочинну змову з Пекіном, виробником Ковіда!" Звучить абсурдно? Можливо, не набагато абсурдніше за реалії американського життя останніх 4 років: глава Білого Дому, головний розповсюджувач або принаймні заохочувач найбожевільніших теорій змови в сучасній історії США", – написав політолог.

На його думку, найімовірніше зараження Трампа поверне цифру в 207 тисяч американських жертв COVID-19 на верхню сходинку передвиборного наративу. "Протести в американських містах, культурні війни, сутичка за Верховний Суд: американці втомилися від шаленого трамповського карнавалу розваг і відволікань. Статистика не бреше, і факт непохитний: поки Трамп заклинав змій, обіцяючи чарівне випаровування вірусу, вірус не спав, з блискавичною швидкістю увійшовши в кожен з 50 штатів. Убивши 207 тисяч, побивши світові рекорди: і це в США, з їх горезвісною медициною", – зазначив Залман.

Джерело: Обозреватель

Переговорну позицію, яку виробить саміт миру у Швейцарії, передадуть Росії - прессекретар Зеленського

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:17

Саміт миру, який відбудеться у червні у Швейцарії, виробить спільну переговорну позицію, яку передадуть Росії. Про це прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив 3 травня "Німецькій хвилі", передають Патріоти України....

Допомагали своїй злочинній державі: У Фінляндії затримали російських студентів

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:05

Трьох громадян Росії підозрюють у експорті товарів подвійного призначення з Фінляндії до іноземних держав. Студенти – двоє 25-річних хлопців та 18-річна дівчина – за рішенням суду перебуватимуть під вартою, поки триває слідство. Про це пише Yle, переда...