"Як до дитини своєї ставився": Лукашенко образився на Зеленського через санкції і вкотре пообіцяв не нападати

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко образився на Україну за санції, але запевнив, що військові РБ не підуть війною проти ЗСУ. Під час чергової промови Лукашенко згадав й про президента України Володимира Зеленського, передають Патріоти України.

Як передає підконтрольне режиму агентство БелТА, диктатор заявив, що ставився до Зеленського "як до своєї дитини". "Ви бачили мою позицію щодо України. Що я тільки там не робив. І першими, хто проти нас санкції ввів, був Київ - Володя Зеленський, до якого я як до дитини своєї ставився. І те зробив, і це, і "попроси в Росії це"... І що тільки я... Я навіть говорити не хочу. А вони проти нас санкції. Чому? Бо вони несамостійні. Їм дали команду через поляків американці", - заявив Лукашенко.

Він заявив, що нібито не розуміє притензій до себе з боку України, яку регулярно обстрілюють ракетами з території Білорусі. Лукашенко нібито "виконує союзні домовленості з Росією". Втім, диктатор запевнив, що не має бажання відправляти на війну проти України своїх військових, якщо "вони (українці - ред.) не ступлять на нашу територію зі зброєю".

"Будь ласка, приїждайте - ми будемо вас лікувати, на руках будемо носити. Ви - рідні для нас. Але зі зброєю в руках - начувайтеся", - закінчив диктатор.

Поліція евакуювала вже понад 300 людей: Голова МВС Клименко розповів про атаки і оборону на Харківщині

субота, 11 травень 2024, 16:29

На Харківщині українські прикордонники разом з іншими воїнами відбили низку російських атак та ведуть оборонні бої. Військовослужбовці ДПСУ та Нацгвардії утримують позиції та дають відсіч загарбникам. Про це очільник МВС України Ігор Клименко повідомив...

"Для світу небезпечні заводи зброї та засоби контрацепції": Папа Франциск закликав молодь народжувати більше

субота, 11 травень 2024, 15:42

Папа Римський Франциск закликав молодих людей народжувати більше дітей, щоб запобігти поступовому старінню населення. Він заявив, що у світовому голоді винне не перенаселення, а споживацтво. Про це пишуть Reuters та Vatican News, передають Патріоти Укр...