Як довго триватиме війна і чи вистоїть Україна фінансово: У Fitch Ratings озвучили прогноз

Міжнародне агентство Fitch Ratings не виключає, що війна Росії проти України триватиме і 2025 року. Рейтинги України відображають все ще суттєвий кредитний ризик з огляду на затяжний характер війни, передають Патріоти України з посиланням на повідомлення Fitch.

За прогнозом агентства, продовження війни призведе до збереження великого бюджетного дефіциту (прогнозованого на рівні 17,5% ВВП у 2024 році та 15,3% у 2025 році) та невизначеності фінансування з 2025 року.

Fitch відзначає вплив на допомогу Україні виборчого циклу в США, потенційну втому донорів, залишкових ризиків, пов'язаних із планами фінансування ЄС, та обмежених можливостей місцевих банків щодо значного збільшення покупок державних боргових зобов'язань.

Водночас міжнародні резерви досягли 37,2 млрд доларів на кінець липня, а надійний комплекс заходів політики України та офіційна підтримка, що триває, відповідно до чотирирічної розширеної програми МВФ на 2023 рік у розмірі 15,6 млрд доларів знижують ризики для макроекономічної та фінансової. стабільності у короткостроковій перспективі, пишуть аналітики агентства.

"Це додатково підтримує здатність України виконувати нові зобов'язання щодо єврооблігацій, незважаючи на очевидну виняткову невизначеність, пов'язану з війною з Росією", - йдеться у повідомленні.

"Мені здається, що це більш вірогідний шлях": Волкер розповів, чи міняється риторика Трампа щодо України

субота, 7 вересень 2024, 9:59

Наразі риторика Дональда Трампа щодо України вже змінилася, заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода" колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер, передають Патріоти України. "Саме Трамп забезпечив політичне прикриття Майку Джонсону, спікеру Пала...

Знайшовся інтерес: ISW визначив, чим Росія могла розрахуватися з Іраном за ракети

субота, 7 вересень 2024, 9:48

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що передача іранських балістичних ракет є частиною стратегічного партнерства між Іраном та Росією. Ірану потрібні від Росії вливання грошей в економіку країни, російські винищувачі Су-35 та допомога в...