Як і Путін, дуже полюбляв дзюдо: Кращий естонський контррозвідник отримав вирок через шпигунські дії на корить Росії

В Естонії до п'яти років позбавлення волі за співробітництво з російськими спецслужбами засудили колишнього співробітника Поліції безпеки (КаПо) Володимира Куликова, затриманого в березні цього року, зазначають Патріоти України. Обвинувальний вирок Харьюского повітовий суд виніс у вересні і вже вступив в законну силу, повідомляє естонська ERR .

Куликову були пред'явлені звинувачення за статтею, що передбачає покарання за розвідувальну діяльність, спрямовану проти Естонської Республіки, і її підтримку, а також за створення і підтримку будь-яких антиестонських зв'язків.

Деталі обвинувачення не розголошуються, але ознак державної зради, про можливість якої в квітні говорив гендиректор КаПо, виявлено не було.

Володимир Куликов звільнився з Поліції безпеки в 2012 році через отриману на службі травми. Йому рекомендували не відвідувати Росію через можливий інтерес до нього російських спецслужб, але Куликов все-таки в Росію поїхав, де спецслужби Росії і вступили з ним в контакт.

Володимир Куликов був затриманий 26 березня, на наступний день його заарештували. Громадськості про це стало відомо 12 квітня, коли Поліція безпеки представила свій традиційний щорічник.

Під час роботи в КаПо Куликов був нагороджений орденом Орлиного хреста. Його не раз визнавали в КаПо співробітником року. Після відходу з Поліції безпеки Куликов працював тренером з дзюдо.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...