Як євроциніки зливали Україну зі "слабким новачком": Меркель і Макрон на момент зустрічі із Зеленським вже наказали голосувати за повернення РФ у ПАРЄ, - український дипломат

Зрада зріла вже давно, і програш Порошенка на виборах від дилетанта в міжнародних справах в Парижі та Берліні сприйняли як слушну нагоду.

Дмитро Кулеба. Фото: LIGA.net.

Президент України Володимир Зеленський переконував канцлера ФРН Ангелу Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона не допустити повернення росіян в ПАРЄ. Але вони до цього моменту вже прийняли рішення підтримати повернення делегації РФ. Про це написав на своїй сторінці в Facebook постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, відкликаний у вівторок для консультацій, повідомляють Патріоти України.

"У мене є багато історій про ПАРЄ... І про те, як дипломатично вести розмову, в якій тобі з посмішкою говорять: не треба загострювати, тобі краще змиритися з російським поверненням і просто жити з цим. А ти з такою ж дружньою посмішкою відповідаєш: ні, любий мій, це тобі доведеться з цим жити.

І про те, як ми виписували тези, які Зеленський озвучив на нещодавніх зустрічах з Макроном і Меркель, хоча обоє лідерів вже вирішили повертати росіян і дали всі команди", - написав Кулеба.

За його словами, " вчора вночі в пустому коридорі ПАРЄ плакала помічниця одного члена ПАРЄ, який завзято топив за росіян, тому що їй було соромно за шефа".

Також "інший член ПАРЄ, який теж наполегливо топив за росіян, сьогодні здивовано відзначив, що росіяни приїхали якісь нахабні і почали своє тріумфальне повернення з провокації - номінували одіозного Слуцького на віцепрезидента ПАРЄ", - зазначив Кулеба.

Але головне, за словами дипломата, це не подібні історії, а майбутнє. "Моя особиста позиція така - ми маємо відповісти не лише словом, а комплексом конкретних дій. Відповісти не емоційно і поспіхом, а зважено і цинічно", - написав Кулеба.

"А ви не журіться. Світ жорстокий. Це факт. Але іншого світу у нас немає. Треба просто бути сильним, мати здоровий глузд і вигризати у цьому світі своє. Особливо після того, як щось вигризають із тебе", - підсумував дипломат.

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...

Найбільший секрет Лукашенки, або Он де буде "білоруська Херасіма": Американці дізналися, де збудували таємну базу, куди Путін міг вже експортувати "Іскандери" з ядерними боєголовками

субота, 11 травень 2024, 4:15

Те, що у випадку навіть підготовки запуску тактичної ядерної зброї Білорусь за лічені хвилини може перетворитись на скопище руїн, ні для кого не секрет. Однак Путін сподівається, що росії побояться мстити тим самим чином. Стало відомо, де Мінськ планує...