Як капітулянти в оточенні Зеленського наближають смерть України: Піонтковський розповів про сценарій

Політолог попередив, що перший крок до політичного самогубства - підписання так званої формули Штайнмаєра.
Андрій Піонтковський. Фото: Главком.

Люди в оточенні президента України Володимира Зеленського, які налаштовані на капітуляцію, намагаються пролобіювати самогубний для країни сценарій по Донбасу. Однак Леонід Кучма зірвав цей план, не підписавши документ з так званою формулою Штайнмаєра. Про це в коментарі заявив політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Цілі Москви не змінилися - це підпорядкування всієї України. Інструментом для цього є путінська інтерпретація Мінських угод. Москва вимагає, щоб всю цю бандитську структуру, яку окупанти створили на території так званої Лугандонії, Україна визнала з точки зору свого законодавства, тобто легалізувала повністю їх дії, нічого не змінюючи, зі збереженням військових структур, які будуть називатися так званою народною міліцією. І головне, щоб ця велика територія стала військовим плацдармом агресора для подальшого поширення в Україні", - вважає політолог.

За його словами, прийняття Мінських угод - це політичне самогубство України. Політолог попередив, що перший крок до нього - підписання так званої формули Штайнмаєра. "Там з чого ж все починається? На Донбасі проводяться вибори. А які там можуть бути вибори? Такі ж вибори, як недавно в Москві проводилися - ті ж самі Пушилін Денис Володимирович і Пасічники будуть призначені, після чого Україна вже на наступний день зіткнеться з ними не як з бандитами, а як з легітимними політичними діячами", - зазначив Піонтковський.

Експерт додав, що в оточенні Зеленського є люди, які налаштовані на капітуляцію - це глава ОПУ Андрій Богдан і олігарх Ігор Коломойський. "Загалом, практично були віддані інструкції українській делегації - на цьому документі стояла віза [радника Зеленського Андрія] Єрмака. Але другий президент України Леонід Кучма зробив дуже важливий крок - він відмовився підписати цей документ. І опір цій капитулянтській лінії буде настільки великий, що до цього кроку більше не повернуться. Але Москві це дуже не сподобається", - додав він.

Джерело: Апостроф

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...

"Підриваються наші бійці та техніка": Російські окупанти скаржаться на українські ДРГ, які заходять із Сумщини

неділя, 5 травень 2024, 17:43

Російські окупанти скаржаться, що українські ДРГ активізувалися з боку Сумщини і створюють проблему для їхнього особового складу та техніки. Про це розповів командир російської інженерно-саперної роти, передають Патріоти України. За його словами, украї...