Як Коломойський перебирає владу над Києвом: Екс-голова "1+1" підтримав перевибори Київради з характерними нюансами

Нову владу Києва, на думку Банкової, має влаштувати "сірий кардинал" "Плюсів", котрий отримав за останні місяці вже кілька судових позивів за звинуваченням у наклепі. Нові достойники мають поділити десятки мільярдів бюджету міста краще Кличка

Александр Ткаченко

Народний депутат з фракції “Слуга народу” Олександр Ткаченко підтримує ініціативу Віталія Кличка провести дострокові вибори депутатів Київської міської ради, але тільки, якщо одночасно будуть вибори і мера столиці, зазначають Патріоти України.

“Якщо йдеться про дострокові вибори, я – за. Але за дострокові вибори одночасно і мера, і Київради на базі того закону про столицю, який зараз вноситься до порядку денного на обговорення”, – сказав Ткаченко журналістам.

Нардеп зазначив, що запит Кличка повинна розглядати Верховна Рада, і запит повинен надійти.

“Я трохи здивований, чому в цьому списку немає самого мера. Тому що той факт, що Київська рада не може зібратися протягом більш ніж 100 днів, свідчить про те, що існує недовіра не тільки з боку значної частини киян, але і з боку депутатів Київради”, – пояснив Ткаченко.

Також він підкреслив, що проведення дострокових виборів у Києві буде залежати від результатів обговорення законопроекту про столицю.

Як повідомлялося, 19 вересня мер Києва Віталій Кличко звернувся до парламенту щодо розпуску Київради, яка знову не зібрала кворум для сесії, і призначення дострокових виборів у столиці.

Також сьогодні народні депутати підтримали включення до порядку денного сесії законопроекту (№2143) про внесення змін до закону України “Про столицю – місто-герой Київ”, який, зокрема, передбачає проведення 8 грудня місцевих виборів у Києві.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...