Як Коломойський спостерігав за грою сина-баскетболіста у день запровадження санкцій США: Чи здогадується олігарх, що життя відтепер поділилося на до та після

Український мільярдер Ігор Коломойський в компанії президента баскетбольного клубу Дніпро Валерія Кондратьєва з трибун спостерігає за грою цієї команди з Хіміком. Серед глядачів цього матчу олігарх Коломойський опинився не випадково. У складі БК Дніпро, чинного чемпіону української баскетбольної суперліги, на позиції захисника грає син мільярдера Григорій. До того ж цей матч завершився перемогою команди Коломойського.

Втім, за межами баскетбольного поля події для українського мільярдера складаються менш вдало. Того ж дня, буквально за кілька годин до гри, США запровадили проти олігарха санкції, вважаючи його причетним до масштабної корупції.

«Обіймаючи з 2014 до 2015 року посаду голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, — заявив голова Держдепу Ентоні Блінкен, — Коломойський був причетним до корупційних злочинів, які порушують принцип верховенства права і таких, що підривають довіру українського суспільства до демократичних інститутів і суспільних процесів».

За словами Блінкена, український мільярдер також використовував свій політичний вплив і державні повноваження для особистого збагачення.

Разом із Коломойським під санкції потрапили його найближчі родичі — дружина, дочка і син. Тепер усім їм заборонено в'їзд до Сполучених Штатів.

Це не перше звинувачення американської влади на адресу Коломойського. Ще в грудні 2020-го року Мін'юст США скерував позов із вимогою конфіскувати американську комерційну нерухомість, яку пов’язують з українським олігархом. У відомстві вважають, що офісні центри і готелі придбані Коломойським у Америці за рахунок незаконно привласнених коштів ПриватБанку до його націоналізації у 2016-му.

Зона смерті: Де в Україні найбільше "зникло безвісти" російських окупантів і хто їх шукає

субота, 4 травень 2024, 7:30

Найбільше російських воєнних злочинців "зникло безвісти" в Україні у Покровському та Бахмутському районах Донецької області. На цей регіон приходиться 55% усіх окупантів, яких розшукують родичі з Росі. Відповідні дані опублікував державний проєкт "Хочу...

"Чорна діра" над Балтикою: ЗМІ заявили, що глушити GPS-сигнали на східному фланзі НАТО може надсекретна російська зброя

субота, 4 травень 2024, 7:24

За словами журналістів, є думка, що за перешкодами GPS на східному фланзі НАТО стоїть надсекретна російська зброя "Тобол". За вісім місяців близько 46 тис. літаків повідомили про проблеми з GPS над Балтійським морем, передають Патріоти України. Як пиш...