Як колишня дружина Путіна живе після розлучення із "фюрером", - журналістське розслідування

Бізнес колишньої дружини Путіна Людмили (Путіної) Очеретної продовжує отримувати фінансування від мерії Москви, Газпромбанку і "Сєвєрсталі" РФ. Про це йдеться в матеріалі Фонду Навального, передають Патріоти України.

Посилаючись на нібито вивчені ними банківські рахунки, автори стверджують, що три найбільших спонсори "Центру розвитку міжособистісних комунікацій" (який був створений спеціально для дружини Путіна у нульові) - ось ці три юридичні особи. Фонд очолює її нинішній чоловік Артур Очеретний. У 2015 році вона вийшла за нього заміж і змінила прізвище.

До жовтня 2020 року колишня дружина Путіна "платила собі" по 1 млн рублів на місяць, а з жовтня 2020-го - 2 млн рублів. З розслідування випливає, що Очеретний купує квартири і будинки на півдні Франції, в Швейцарії та Іспанії на загальну суму майже в 600 млн рублів.

Розслідувачі, зокрема, стверджують, що Очеретні володіють віллою у французькому Біарріці, заплативши за неї 5,3 млн євро. На тому ж узбережжі вже влаштувалася Катерина Тихонова, яку вважають дочкою Путіна.

В іспанській Малазі у колишньої дружини Путіна виявлено дві квартири. Перша була куплена ще в 2011 році, тобто під час заміжжя з Путіним. Друга була придбана Очеретним в 2014 році - після розлучення президента Росії з дружиною.

Поштовх для стрімкого розвитку вітчизняного ВПК: ЄC купуватиме українську зброю для ЗСУ на мільярди євро

середа, 8 травень 2024, 7:15

Українському ВПК прогнозували 2024 року шостикратне зростання. Однак держбюджет не в змозі викупити повністю обсяги виготовленої продукції навіть на рівні виробництва 2023 року. Держави-члени Євросоюзу купуватимуть озброєння для потреб ЗСУ від українс...

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...