Як ковток свіжого повітря: Міністр закордонних справ Ян Ліпавський розповів про стан реалізації чешскої снарядної ініціативи для України

Чехія виконує свої обіцянки у рамках ініціативи щодо передачі Силам оборони України боєприпасів і постачання снарядів українським військовослужбовцям бою відбуваються відповідно до контрактів. Про це у четвер, 29 серпня, сказав міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, передають Патріоти України з посиланням на Ceske Noviny.

"Поставки українській армії артилерійських снарядів, закуплених союзниками в рамках чеської ініціативи, відбуваються за встановленим планом", - сказав він.

Водночас міністр зазначив, що ситуація із передачею Україні систем ППО залишається складною, бо їх мало.

"Тут ситуація складна, тому що систем протиповітряної оборони мало, і кожен не поспішає віддавати їх, тому що потрібно мати можливість захищати і свій власний повітряний простір", - заявив глава МЗС Чехії.

Подальша підтримка України залишається головним завданням для зовнішньої та безпекової політики Чехії.

Чехія тепер має доступ до ще одного важливого джерела коштів, з яких фінансуватиме постачання вкрай необхідних Україні боєприпасів великого калібру. Мова про прибутки від заморожених у країнах ЄС статків Центробанку Росії.

Згідно наявного плану в рамках ініціативи Україна отримає 100 тисяч снарядів протягом липня-серпня, А до кінця року в Україну передбачається доставитт 500 тисяч одиниць великокаліберних боєприпасів.

Помста за Харків? У Бєлгороді та області потужні вибуху. Губернатор заявляє про жертви серед цивільних

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:54

Як відомо, вдень і 30 серпня росіяни скинули КАБи на Харків, багато жертв. Незабаром після цього вибухи прогриміли в російському Бєлгороді ввечері 30 серпня. Місцева влада заявила про роботу протиповітряної оборони та пряме влучання снаряда. Про це пов...

Заворушились: Російських найманців перекидають із Буркіна-Фасо до Курської області, - Le Monde

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:40

Найманці з російської бригади під назвою "Ведмеді" залишають Буркіна-Фасо. Їх повертають, щоб відобразити наступ ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляє видання Le Monde, йдеться про групу чисельністю близько ста осіб. Вони пр...