Як кривавий фюрер трясеться за своє нікчемне життя: ЗМІ показали, як від повітряних ударів захищають улюблену резиденцію Путіна, куди той тікав від Пригожина з Москви

Як пише Defense Express, резиденцію президента РФ Володимира Путіна на Валдаї, яка розташована за 600 кілометрів від кордону з Україною, охороняє щонайменше 15 ЗРГК "Панцирь" та система С-400, інформують Патріоти України.

"Можемо зробити припущення, що реальний наряд сил для безпосереднього захисту лише цієї однієї резиденції Путіна на Валдаї складається з 15-16 одиниць ЗРГК "Панцирь", які розміщені по периметру, а також повного зенітного ракетного полку на С-400", — йдеться у матеріалі.

Такі висновки аналітики зробили на основі оновлених супутникових знімків району, де розташовується резиденція російського президента.

"Якщо С-400 був розміщений там раніше, бо поряд знаходиться пункт постійної дислокації 42-го зенітного ракетного полку РФ, який почав отримувати ці нові ЗРК з 2022 року, то для "Панцирів" була створена справжня мережа", — йдеться у статті.

Аналітики зазначили, що посилений периметр захисту від українських дронів на Валдаї почали зводити у грудні 2023 року.

Так на знімках позиційного району С-400 та одного з ЗРГК "Панцирь" від 3 листопада 2023 року та за 8 липня 2024 року видно різницю у ландшафті та зведені будівлі.

"Позиція С-400 була значно розширена, отримала нові будівлі для розрахунків та Flakturm для ЗРГК "Панцирь" — спеціальну споруду для розміщення комплексу на висоті декілька десятків метрів", — підкреслили експерти.

Аналогічні Flakturm-и були помічені навколо резиденції Путіна, при цьому дистанція між ними часом становить лише декілька кілометрів. Але не всі ці конструкції станом на квітень були завершені та мали встановлений засіб ППО.

"При цьому мова йде лише про протиповітряну оборону лише у цьому одному районі й не виключено, що на дальності 20-50 км від Валдаю знаходиться ще один периметр протиповітряної оборони", — наголосили аналітики.

В Defense Express уточнили, що захисту зведеного навколо лише однієї резиденції Путіна у Валдаї вистачило б на прикриття двох російських Бєлгородів, які постійно атакують українські безпілотники.

Аналітики також припустили, що якщо такий потужний район ППО було створено навколо маєтку Путіна на Валдаї у понад 600 км від України, то скоріш за все аналогічні сили розгорнуті і навколо інших палаців та резиденцій російського лідера та його найближчих поплічників.

"Вже найближчим часом результати стануть помітними на полі бою": Залужний вперше відзвітував про результати роботи в якості посла України

субота, 20 липень 2024, 0:33

Посол України у Великій Британії, колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вперше відзвітував про результати роботи як посол, зазначають Патріоти України. Новоспечений дипломат висловив впевненість у тому, що результати роботи української команд...

Ірина Фаріон померла після термінової операції, не приходячи до тями

п’ятниця, 19 липень 2024, 23:45

Внаслідок кулевого поранення в ході замаху на її життя, Ірина Фаріон померла у лікарні. Про це повідомила пресслужба Першого медичного обʼєднання Львова, передає кореспондентка "Ми-Україна" Олександра Стасишин. Загибель Фаріон підтвердив начальник Льві...