Як можна так палитись? Зеленський на прохання РПЦ вивів із-під санкцій РНБО братів Ананьєвих, - політолог

Президент України Володимир Зеленський своїм указом виключив із санкційного списку громадян РФ Олексія і Дмитра Ананьєвих, які є спонсорами Російської православної церкви. Про це у коментарі "ДС" повідомив директор Українського інституту майбутнього, політолог Вадим Денисенко, передають Патріоти України.

Експерт розповів, що брати Ананьєви є одними із великих спонсорів Російської православної церкви. Так, вони долучалися до організації перебування мощей Андрія Первозваного в Росії та Україні 2003 року. Політолог наголошує: "Зеленського про те, аби зняти санкції, попросила саме церква (РПЦ – ред.)".За інформацією "ДС", Олексій та Дмитро Ананьєви обидва були власниками російського "Промсвязьбанка" (ПСБ). Санкції проти них були введені 19 березня 2019 року терміном на три роки.

Примітно, що днями Басманний райсуд Москви задовольнив клопотання ГСУ СК Росії про заочний арешт подільників колишніх власників "Промсвязьбанка" Дмитра та Олексія Ананьєвих – Батраза Плієва і громадянина України Івана Підлужного, обвинувачених у розтраті коштів банку на суму понад 87,2 млрд руб.

Як пише "ДС" із посиланням на російські ЗМІ, за версією слідства, на початку грудня 2017 року брати Дмитро та Олексій Ананьєви, які також оголошені в міжнародний розшук, будучи головами правління і ради директорів ПСБ, створили організовану групу для розкрадання грошових коштів із банку. Так, Центробанк РФ під час перевірки виявив численні порушення, пов'язані з кредитуванням.

У грудні 2020 року Окружний суд Лімасола (Кіпр) заарештував активи колишніх співвласників "Промсвязьбанка" Дмитра та Олексія Ананьєвих та їхніх дружин Людмили і Дар'ї на суму до € 267 млн, пише російський Forbes.

Кпім того, Дмитро Ананьєв, зокрема, входив до опікунської ради Російської православної церкви. Навесні 2006 року він був членом з оргкомітету по перебуванню в Росії мощей апостола Андрія Первозваного.

Авіабомба знищила кілька будинків: Окупанти завдали нового удару по Харкову (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:29

Російські військові 3 травня атакували Холодногоріський район Харкова. Для атаки ворог використав далекобійну зброю УМПБ Д-30. Про це йдеться у повідомленні міської прокуратури, передають Патріоти України. Приліт стався у приватному секторі міста, де н...

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...