"Як ми бачимо": Експерт пояснив, чому Росія майже не використовує "Калібри" для обстрілів України

Російські загарбники під час обстрілів України майже не використовують ракети "Калібр", тому що цьому заважає питання логістики Про це в етері телеканалу FREEDOM заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук, передають Патріоти України.

Він зазначив, що завантажити "Калібрами" кораблі можна в окупованому Криму, але росіяни бояться до нього наближатись.

"Як ми бачимо, протягом довгого часу вже вони не використовували носії крилатих ракет. Єдиний підтверджений залп, чотири ракети з фрегата "Адмірал Макаров" був після знищення "Цезаря Кунікова". Це такий акт відчаю, не могли вони промовчати в цій ситуації. Але маючи на борту теоретично вісім ракет, він використав тільки чотири. Це теж говорить багато про що", — зазначив Плетенчук.

Плетенчук зазначив, що на військовій базі "Новоросійськ" агресори не можуть завантажувати "Калібри", для цього потрібна база "Севастополь".

"Агресор прекрасно розуміє ситуацію вже досить давно. Тому вживає відповідних заходів, таких як розосередження корабельно-катерного складу, зміна пунктів базування, періодична передислокація кораблів між пунктами базування, насамперед Новоросійськ, Сочі, Туапсе", — розповів капітан.

Також Плетенчук зазначив, що Росія вже втратила третину кораблів у Чорному морі, тому немає сенсу дозавантажувати носії, оскільки їх більше не можливо використовувати у повному обсязі.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...