Як не дивно, але не українців: Стало відомо, кого росіяни вважають найбільшим ворогом (свіже соцопитування)

За останніми соціальними опитуваннями, росіяни мають негативне ставлення до США, країн ЄС та України, та найбільше ненавидять Америку. Позитивні оцінки характерні щодо Китаю, Індії та Туреччини. Про це йдеться у соцопитуванні, яке провів незалежний "Левада-центру", передають Патріоти України.

"Респондентам було запропоновано оцінити своє ставлення до країн та об'єднань із наступного списку: США, ЄС, Україна, Китай, Туреччина, Індія. Найкраще опитані ставляться до Китаю, Індії та Туреччини. Щодо країн Заходу та України досі переважає негативне ставлення", - зазначають соціологи.

США

73% опитаних росіян відносяться до Америки негативно. Найкраще до США мають прихильність молоді групи населення: 27% респондентів віком 18-24 роки та 20% у групі 25-39 років. Найгірше ставляться старші групи: 13% респондентів 40-54 років ставляться позитивно, 72% негативно; 7% респондентів 55 років і старше ставляться позитивно, 83% негативно.

Європа

Щодо до країн ЄС, то ставлення громадян країни-агресорки також залишається негативним. 18% респондентів ставляться до ЄС добре, погано — 69%. Віковий розподіл подібний до ставлення США. Найкраще ставиться до Євросоюзу молодь. Це - 39% позитивно і 45% негативно, найгірше — респонденти 55 років і старше: 11% позитивно, 79% негативно.

Україна

Цікаво, що негативне ставлення до України у росіян продовжує знижуватися. За даними опитування, зараз 17% респондентів ставляться до країни добре (у листопаді – 20%), 69% – погано (у листопаді – 70%). Ббільш позитивне ставлення переважає у віковій групі 18-24 роки та 25-39 років: приблизно 20% ставляться добре. Негативні оцінки переважають серед опитаних 55 років і більше: таких у цій групі 73%.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...