Як незгодного з президентом: Лукашенко звільнив посла, який підтримав мітингувальників

Ігор Лещеня публічно виступив із засудженням насильства щодо учасників масових акцій протесту.

Виконувач обов'язків президента Білорусі Олександр Лукашенко звільнив з посади посла країни в Словаччині Ігоря Лещеню. Той публічно виступив із засудженням насильства щодо учасників масових акцій протесту, передають Патріоти України із посиланням на БелТА.

16 серпня Лещеня виступив проти насильницького розгону акцій протестів. "Як і всі білоруси, я шокований історіями про тортури і побиття моїх співгромадян", - заявив білоруський дипломат.

Лещеня висловив солідарність з протестувальниками. 18 серпня Лещеня подав заяву про відставку. "Це - логічний крок, оскільки як посол я призначений чинним президентом і передбачається, що повинен проводити визначену ним політику. МЗС вважає, що виражена в моїй заяві громадянська позиція вийшла за ці рамки", - сказав сам дипломат.

"Весь цей час багатьом здавалося...": Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 15:26

Є дві причини того, чому Палата представників США нарешті схвалила виділення допомоги Україні. Перша з них - підтримка експрезидентом Дональдом Трампом спікера та можливості допомоги Україні. Друга - складна геополітична ситуація у зв'язку з атакою Іра...

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...