Як окупанти обманюють жителів Маріуполя: Місцеві думають, що росіяни крокують Хрещатиком

Російські бойовики перебили всі інформаційні потоки для блокадного Маріуполя - місцеві мешканці, які залишилися в місті, думають, що росіяни захопили Київ та контролюють Харків. Радник голови Маріупольської міської ради Петро Андрющенко розповів про інформаційну ситуацію в Маріуполі, передають Патріоти України.

За його словами, у місті повним ходом іде російська пропаганда – через відсутність інформації з України маріупольці думають, що росіяни успішно захоплюють Україну.

Андрющенко заявив, що місцеві мешканці впевнені, що російські окупанти вже крокують київським Хрещатиком, а у Харкові вже є окупаційна влада. До того ж, додав радник мера, маріупольці вірять, що кожного чоловіка з міста при виїзді одразу відправляють на фронт.

Щоб утримувати інформаційну блокаду в Маріуполі, російські бойовики дуже жорстко контролюють фото- та відеозйомки. "Ти не можеш почати робити навіть селфі без окремого дозволу солдат, а навіть при його отриманні – російській солдат завжди поруч і контролює, що ти зняв. Знімати в місті можуть виключно пропагандисти та "волонтери" від ФСБ", – розповів Андрющенко.

Саме тому, повідомляє заступник мера Маріуполя, українці можуть побачити лише підлаштовані кадри нібито "вдячних маріупольців", або світлини та відео, які знімають швидко з машини.

Усі фото- і відеоматеріали при виїзді на фільтрації видаляються окупантами. Це стосується будь-якого контенту, який може викрити злочини росіян. "Саме тому ми дивуємось «картинкам мирного життя», а маріупольці жахаються того, що "Зеленський назвав всіх маріупольців зрадниками і пообіцяв тюрму кожному". Тому ми продовжимо розказувати правду про Маріуполь. І просимо всіх долучатись до потоку правди", – закликав Андрющенко на своєму телеграм-каналі.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...