Як Росія може помститись за провал на фронті: Мусієнко назвав три варіанти розвитку подій

Угруповання російських окупантів провалюється на багатьох ділянках фронту на сході України. Тепер загарбники спробують помститися за успіхи Збройних сил. Вони можуть посилити ракетні обстріли та використати свою найгрізнішу погрозу.

Про це 24 каналу розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. За його словами, контрнаступ ЗСУ активно йде вперед, і ми всі дійсно маємо привід тішитися. Однак не потрібно впадати в ейфорію. Війна ще не закінчилася, і окупанти точно спробують відповісти.

Можливі три варіанти розвитку подій

Перший варіант – окупанти банально почнуть "відмазуватися" і говорити маячню, що відступ з Харківщини – це "тактичний маневр", "хитрий хід", а вони готують в інших точках ударні угруповання. Крім того, окупанти однозначно посилять ракетні обстріли території України.

В цей час залишки військ, які хоча б на щось спроможні на Сході та Півдні, вони переведуть в глуху ешелоновану оборону. Це, якщо їм взагалі це вийде зробити, бо може не вийти. Також вони спробують нашкребти хоча б якісь резерви в росії, щоб далі перекидати їх, –
зазначив Мусієнко.

Другий варіант дещо перегукується з першим. Вони так само посилять ракетні обстріли та спробують назбирати резерви. Однак в путіна та його посіпак знову може "увімкнутися" риторика щодо тактичних ядерних ударів. Це може прозвучати в їхніх заявах.

Третій сценарій – найменш ймовірний. Росія може визнати реальну ситуацію та ухвалити рішення про відступ. Але окупанти, як наголошує Мусієнко, настільки вперті у своєму ідіотизмі, що це практично неможливий варіант.

Не варто відкидати можливість, що під путіним ще більше захитається крісло. Раніше Мусієнко був менш оптимістичним щодо цих процесів. Однак зараз, здається, ситуація в російського диктатора не така й проста.

Путіна атакують з двох сторін. Перші – "яструби", які вимагають активніших та більших дій щодо війни, а він не може їх продемонструвати. Друге – його атакує так зване "ліберальне крило". Нещодавно було рішення петербурзьких муніципальних депутатів одного з округів, які пропонують звинуватити путіна у держзраді. Схоже рішення було й в москві, –
наголосив Мусієнко.

Зрозуміло, що це всього лиш рекомендації. Однак це вже хоча б якісь юридичні документи, де висловлюють незгоду з політикою путіна.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...