Як розвиватиметься ситуація на фронті до кінця року: Жданов назвав найгірший та найкращий сценарії

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов озвучив два сценарії розвитку подій на війні в Україні найближчим часом. Згідно з одним з них, до кінця року українська армія може звільнити щонайменше дві третини окупованих Росією територій країни, передають Патріоти України.

"Ми можемо мати призупинення активної фази бойових дій, пов'язану зі збільшенням чисельності російської армії та недостатньою кількістю поставлених озброєнь для української армії. Це найгірший прогноз", - сказав експерт в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

"А найкращий прогноз - ми можемо щонайменше на дві третини просунутися вперед і звільнити нашу територію, яка сьогодні перебуває під окупацією", – сказав він.

Жданов зазначив, що Україна обирає військовий шлях вирішення цього конфлікту. Так експерт прокоментував заяву президента України Володимира Зеленського про те, що визнання псевдореферендумів Росією повністю виключить можливість будь-яких переговорів з країною-агресоркою.

Експерт додав, що на фронті у вересні почався корінний перелом на користь України. "Ми перехопили стратегічну ініціативу в цій війні та почали звільнення наших територій. Ми змусили їх перегрупуватися так, як треба було нам. Тепер ми диктуємо правила гри. Для них це початок стратегічного програшу в цій війні", - вважає Жданов.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...