Як СРСР вдалося проіснувати 70 років із неробочою економікою: Експропагандист назвав причини

СРСР, незважаючи на свою неймовірно неефективну економічну модель, все ж таки проіснував майже 70 років. Колишній радянський пропагандист пояснив, що "совєти" досягли такого результату, бо влада мала практично необмежений доступ до людських і природних ресурсів, а також можливість відбирати активи інших країн. Про це розповів користувач Quora із ніком Dima Vorobiev, який стверджує, що працював у сфері пропаганди в СРСР у 1980-1991 роках. Він нагадав, що радянська економіка була максимально щільно пов'язана з ідеологією – макрсизмом-ленінізмом, передають Патріоти України.

"Щоб вижити у світі економічної конкуренції, ви повинні або підвищити продуктивність, або максимізувати витрати, щоб отримати більш високий результат... Максимізація витрат, незалежно від вартості, була радянською відповіддю на всі питання. У цьому випадку місцеві менеджери повинні були ігнорувати якість порожніх людей. полів, здатність колгоспів їх обробляти, наявність насіння тощо", – пояснив автор.

Водночас "будівництво соціалізму" вимагало величезного фінансування. Як зазначає Воробйов, Союзу тричі вдалося знайти "чарівні джерела ресурсів":

– 1917-1934. Експропріація активів Російської Імперії. Націоналізація російського та іноземного бізнесу. Пограбування селян та підприємців. Конфіскація золота та коштовностей під час "чисток".

– 1939-1945. Націоналізація активів на анексованих територіях Східної Європи. "Шмайсерівська індустріалізація": передача в СРСР німецькій та японській промисловості, обладнання та технологій.

– 1965-1991. Відкриття величезних запасів нафти у Західному Сибіру. Експорт нафти та газу стає новою основою "радянської економічної могутності".

"Радянський проект припинив існування, як тільки США вдалося зруйнувати засновану на нафті модель. Система була налаштована на стабільне введення мільярдів нафтодоларів. Коли потік скоротився до мінімуму, система пристосовувалася надто повільно. Через кілька років вона впала", – пояснив автор.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...