Як такого розведення сил немає: Полковник ЗСУ зробив несподівану заяву щодо ситуації на Донбасі (відео)

У рамках розведення сил на Донбасі з 29 жовтня ЗСУ не покидали жодного населеного пункту і не "здавали" територій. Про це повідомив керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) на Донбасі полковник Олександр Борщевський в ході брифінгу, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що українська армія лише забезпечує зі свого боку "створення зони безпеки" біля КПВВ "Золоте" в рамках досягнутих раніше домовленостей.

Полковник підкреслив, що розведення сил - необхідний захід для припинення бойових дій, оскільки сторони тепер не зможуть побачити позицій супротивників.

"Як такого розведення військ немає. Збройні сили України не залишили жодного населеного пункту. З якою метою здійснюється розведення ділянки №2 - це створення зони безпеки 1х1 км саме в цій області для забезпечення безпеки людей у разі відкриття КПВВ "Золоте". Території не здані, просто військові по різні сторони один одного не бачать", - сказав він.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...