Як таких земля носить? На Хмельниччині священник УПЦ МП не давав відспівати загиблого захисника України в храмі

У селі Антонівка Хмельницької області священник УПЦ Московського патріархату перешкоджав проведенню прощальної служби із загиблим захисником. 44-річний Володимир Бабій, який пішов добровольцем на війну, загинув під Волновахою на Донеччині, передають Патріоти України.

Як повідомляє "Громадське радіо", 18 червня, коли мала відбутися служба, священнослужитель зачинив двері храму перед Героєм. Староста села Людмила Батурко назвала вчинок отця приниженням для всієї України.

За її словами, питання заздалегідь узгоджували з настоятелем храму, оскільки дружина загиблого воїна хотіла, щоб службу провів священник самеПравославної церкви України.

"Виконувачка обов'язків голови селищної ради телефоном говорила безпосередньо з нашим священником, і він сказав, що в храм не пустить. Тоді ми вирішили, що проведемо службу біля храму", – розповіла вона.

Люди, які прийшли попрощатися з воїном, побачили відкритий храм. Але коли підійшли, двері виявилися зачиненими. Виник конфлікт. У нього втрутилися військові та п'ятеро присутніх українських священників. Рідні Героя плакали.

На процесії, за словами старости, був присутній і настоятель храму – він йшов позаду. Люди стали кричати до нього: "Це ж наш захисник. Він на сході воював із Московією і в рідному селі з Московією воює?".

Зрештою представник УПЦ МП відкрив храм. Виконувачка обов'язків голови громади Олена Мороз зазначила, що варто провести збори і вирішити, як бути з цим священником.

Володимир Бабій 2014 року брав участь в АТО, а потім працював далекобійником за кордоном. Повернувшись додому, 2022 року пішов добровольцем протистояти масштабній російській агресії.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...