"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріоти України.

Черник пояснив, що винищувачі F-16 є реальною загрозою для російської авіації і зможуть ефективно її знищити, якщо будуть озброєні відповідними ракетами. Тому важливо, аби разом з літаками Україна отримала ракети класу "повітря – повітря" AIM-120 AMRAAM.

Винищувачі F-16 можуть нести до 6 таких ракет, що мають дальність ураження до 180 км. При цьому російські Су-34 скидають керовані авіабомби з відстані всього 40-70 км. Тобто російські літаки під час свого бойового вильоту будуть знаходитися в зоні ураження F-16.

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений. Можливо, від однієї ракети він ухилиться, але від двох-трьох точно ні. Тут може працювати всього пара F-16, щоб збити кілька ворожих Су-34", – зазначив військовий експерт.

Сили оборони України вже збивали "сушки" за допомогою ЗРК Patriot, але використання F-16 зможе суттєво пришвидшити процес знищення російської авіації.

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...