Як то кажуть, коментарі зайві: Угорщина підтверджує заборону навіть на транзит зброї для України, - Орбан

Своє небажання допомогти сусідам у скруті, давній друг Х*йла поясни заботою про безпеку угорців Закарпаття.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повторно заявив, що Угорщина не планує допомагати Україні зброєю та не дозволить транзит військової допомоги від інших союзників через свою територію. Про це давній друг Х*йла заявив після засідання уряду 2 березня, зазначають Патріоти України.

"Ми підтвердили рішення Угорщини не надсилати в Україну ні військ, ні зброї. Ми також підтвердили, що Угорщина не дозволить транзит зброї до України через свою територію", - заявив Орбан.

Він зазначив, що першочерговим пріоритетом залишаються "життя і безпека угорського народу", у тому числі угорців Закарпаття.

"Ми не можемо і не будемо приймати жодних рішень, які можуть спровокувати когось обрати ціллю населені пункти чи людей в Угорщині, або угорців та українців Закарпаття. Для Угорщини вкрай важливо залишитися поза цією війною. Водночас, Україна - наш друг, вона у скруті, а тим, хто у скруті, потрібно надати допомогу", - зазначив Орбан.

Прем’єр Угорщини заявив про те, що країна почала "одну з найбільших гуманітарних операцій в історії".

"Для початку, ми надсилаємо продукти харчування, засоби гігієни та дитячі товари загальною вартістю 600 млн форинтів (1,58 млн євро)", - додав Орбан.

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....

Наступальна операція в лісі - надскладна бойова робота: Азов показав процес захоплення російських позицій у Серебрянському лісі на Луганщині (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:45

Воїни бригади "Азов" показали відео штурму російських позицій у Серебрянському лісництві. . "Це відео про справжні бої у лісах Кремінної. Документальні кадри усіх етапів роботи штурмових груп: від стройового огляду і приготувань, артпідготовки і почат...