"Як тобі таке, Маск?": ЗСУ збили БПЛА окупантів із пляшкою замість паливного бака (фото)

Воїни 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади збили черговий розвідувальний безпілотник "Орлан-10" збройних сил РФ. На місці паливного баку у нього виявили звичайну пляшку. Про це повідомляють бійці 10-ї бригади на своїй сторінці у Facebook. Вони ж виклали фото збитого безпілотника, передають Патріоти України.

"Ще один "Орлан" долітався. Сьогодні для орків розвідка видалася не зовсім успішною. "Надтехнологічний" безпілотник армії РФ достроково та неплановано закінчив свій політ. Обійшлося це не без участі бійців "Десятки". На фотографіях видно, що бак в цього чуда прогресу зроблений зі звичайної пляшки і закривається на пластиковий корок. Як тобі таке, Ілон Маск?" – підписали фото бійці 10-ї бригади.

"Орлан-10" – це російський багатоцільовий безпілотний авіаційний комплекс, призначений для ведення спостереження за протяжними і локальними об'єктами у важкодоступній місцевості. Використовує двигун внутрішнього згоряння як силову установку. Максимальна злітна маса БПЛА за різними даними від 14 до 18 кг, з яких на корисне навантаження припадає 5 кг. Стартує з розбірної катапульти. Здатний передавати відео на відстань до 120 км. Коштує близько 100 тис. дол. США.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...