Як той не плутав координати своєї посудини: СБУ затримала капітана-іноземця, який допомагав росіянам вивозити з Криму крадене зерно

Служба безпеки України (СБУ) затримала в акваторії Одеської області іноземне вантажне судно та його капітана, який працював на країну-агресора Росію. Зловмисник допомагав окупантам вивозити з Криму українське зерно. Про це СБУ повідомляє на своєму каналі в Telegram в четвер, 11 липня.

"Корабель ходив під прапором однієї з країн Центральної Африки, а його екіпаж виконував замовлення РФ на вивезення українського зерна з тимчасово окупованого Криму... Протягом 2023-2024 років судно неодноразово пришвартовувалось до морського порту Севастополя, щоб забрати награбовану агропродукцію. Потім корабель транспортував вантаж до Близького Сходу для продажу на користь країни-агресора.

Для маскування злочину капітан періодично вимикав GPS-трекер судна та вносив недостовірні відомості до журналу маршрутів і стоянок плавзасобу. У такий спосіб він допомагав рашистам вивозити багатотонні партії українського зерна, викраденого з тимчасово окупованих регіонів на півдні України", - йдеться в повідомленні.

Капітаном вантажного судна є громадянин однієї з країн Південного Кавказу. Крім нього до складу екіпажу корабля входило ще 12 іноземців, встановило слідство.

Документи, засоби навігації та інші речові докази злочинної діяльності було виявлено на борту судна під час обшуку.

Судно фігуранта відбуксировано на Одещину та рішенням суду арештовано. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

Капітану корабля повідомили про підозру за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).

Нині вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до п'яти років позбавлення волі.


"Ситуація цікава складністю вибору": Гельман оцінив, чи буде нова мобілізація в РФ

вівторок, 20 серпень 2024, 7:57

Путіну не залишається нічого іншого, окрім як оголосити нову мобілізацію. Без мобілізації росіяни не зможуть стабілізувати російсько-український кордон, не кажучи вже про витіснення ЗСУ з Курської області. Про це в інтерв'ю розповів російський політтех...

У розхід йде все: Росія через брак кадрів кинула на захист Курщини "космічну піхоту"

вівторок, 20 серпень 2024, 7:50

Командування військами РФ перекинуло свою так звану космічну піхоту на оборону Курської області, де продовжується наступ ЗСУ. Через брак кадрів у мотострілки "перекваліфікували" військовослужбовців із підрозділів Військово-космічних сил, враховуючи пер...