"Як це стикувалося з картою, що надав ОПУ, я не знаю": Філатов - про "пункти незламності" в Дніпрі

Місцева влада не має комунікації з центральною. Також вона не отримує грошової та матеріальної допомоги на відновлення після російських обстрілів та підготовку населених пунктів до можливих блекаутів. Про це заявив в інтерв'ю мер Дніпра Борис Філатов, передають Патріоти України.

"Все, що ми замовляли та купували за час війни – виключно за гроші міського бюджету. Я не знаю, як іншим містам, але Дніпру держава не дає ні копійки. Жодних міні-котелень ми ще не бачили, і грошей теж. Що стосується шкіл, то вони працюють, і ніхто на державному рівні стратегічного рішення переобладнати їх під "Пункти незламності" не приймав. Усі у себе в громаді робимо самі, паралельно допомагаючи іншим", - повідомив Філатов.

За його словами, щодо відкриття "Пунктів незламності" центральна влада також не спілкувалася з місцевою, і звідки взялася карта цих пунктів – мер міста-мільйонника не знає.

"Наприклад, мені телефонує голова ОВА Валентин Резніченко і повідомляє, що є розпорядження Офісу президента відкрити "Пункти незламності". Ми йдемо і відкриваємо їх за свої гроші. Я відкрив їх там, де вважав за потрібне, і передав йому адреси. Що з ними було далі і як це стикувалося з картою ОПУ, я не знаю, я не коментуватиму, чому Офіс президента взяв і зробив таку карту, оскільки у мене взагалі немає комунікації ні з Кабміном, ні з ОПУ, я не розумію, як ці пункти планував робити Кирило Тимошенко. Але у нас є свої генератори, є старлінки, ліхтарики та інше, ми їх обладнали на свій розсуд там, де змогли за пропонованих обставин", - розповів Філатов.

Мер Дніпра зазначив, що зекономлені громадами 9 мільярдів гривень освітньої реверсної дотації дуже стали б у нагоді громадам зараз для закупівлі необхідного обладнання та підготовки до можливих блекаутів. Але ці кошти забрали до держбюджету. Тому місцевій владі дуже важко підтримувати життєдіяльність своїх населених пунктів, особливо маленьким.

"Я поки не зустрічав жодного мера, який був би задоволений комунікацією з центральною владою. І це не просто такий конфлікт окремих персоналій, це світоглядна історія, яка триває роками. Повне нерозуміння сутності місцевого самоврядування. У нас мери чи конкуренти, чи плутаються під ногами, або бовтають багато. І під час війни все це загострилося", – наголосив Філатов.

За словами Філатова, особливо заважають "постійні кримінальні справи". "Всі мої директори ключових комунальних підприємств критичної інфраструктури під прокуратурою ходять. Ось тільки коли черговий приліт, вони мають відновити світло і дати воду за добу та інше. Поліцейські якось над цим не дуже замислюються. Але, принаймні зараз головне, щоб ми виграли війну. І вижили. Монотонно простягнувши кожен свою лямку щодня", - наголосив Філатов.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...