"Як у 18 столітті". Росія планує окупувати всю Україну, навіть якщо на це знадобляться роки, - розвідка Польщі

Росія все ще планує окупувати всю територію України, переконаний глава Бюро національної безпеки Польщі Павло Солох, передають Патріоти України.

"Росія послідовно не відмовляється від завоювання всієї України, навіть якщо на це підуть роки. Це чимось нагадує ситуацію у 18 столітті, коли царська Росія завойовувала Україну, а пізніше Кримське ханство", - сказав він в інтерв'ю Polsat News.

Він переконаний, що найближчі два місяці – серпень та вересень – можуть стати вирішальними. Також Солох назвав прогрес Росії невеликим, оскільки на сході України вона не використовує високоточної зброї, а на півдні країни ЗСУ повертають під свій контроль дедалі більше міст.

Солох додав, що референдуми, які окупанти планують провести на тимчасово окупованих територіях, мають «створити певну правову ситуацію і приєднати землі до Росії». "Тоді напад розглядатиметься як напад на Росію. Одразу ж зростає загроза застосування зброї масової поразки, ядерної зброї", — припустив він.

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...