Як у Харкові ледь не створили "ХНР": В.о. мера Терехов розповів про настрої в місті

Харків'яни дійсно хотіли створення "республіки", тому що спочатку погано собі уявляли, яке майбутнє їх чекатиме.

Виконувач обов’язків мера Харкова Ігор Терехов розповів, що його місто у 2014 було за крок до того, що сталося в Донецьку та Луганську. Однак начебто завдяки "зусиллям і мудрості" Кернеса вдалося стабілізувати ситуацію, передають Патріоти України.

Терехов зазначив мудрість жителів Харкова, бо вони не перейшли межу, після якої точно утворилася б "Харківська Народна Республіка". Ще він розповів про тодішні проросійські настрої харків'ян.

Чи згасли сепаратистські настрої в Харкові

На думку виконувача обов'язків мера міста, бажання відділитися від України в жителів Харкова зникло вже давно. Вплинуло на це, зокрема, загострення конфлікту на Донбасі. Тоді харків'яни дізналися, який насправді вигляд має "Русская весна".

Чому Харків був близьким до долі "ДНР" і "ЛНР"

Ігор Терехов говорить, що Харків є українським містом, де в багатьох жителів є родичі в Білгороді, Курську та найближчих областях Росії. Також, на його думку, економіка Харкова ще за СРСР була інтегрованою в російську. Водночас більшість людей у місті говорять російською. Це нібито і є основною причиною проросійських настроїв у 2014.

За його словами, на початку 2014 року під облдержадміністрацію були великі проросійські акції. Там можна було побачити колони автомобілів і багато людей, які розмахували російськими прапорами.

"Це були українські машини, українські студенти, наші діти, але вони кричали і махали російськими прапорами. Тільки іскру висічи, а далі зупинити дуже складно. Чому тут була така кількість людей, які хотіли зробити "ХНР" – це питання до правоохоронців і прикордонників", – підсумував Терехов.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...