Як українцям за кордоном стати на військовий облік: Веніславський пояснив алгоритм

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язані громадяни підлягають призову на військову службу. При чому вимоги чинного законодавства поширюються, зокрема, на українців, які перебувають за кордоном, передають Патріоти України.

Такі люди мають стати на військовий облік. Про це в ефірі Radio NV розповів народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

За його словами, громадяни України, які перебувають за кордоном, можуть стати на військовий облік через дипломатичну установу. Веніславський пояснив, що у постанові Кабінету міністрів № 563 від 16 травня передбачено, що це можна зробити особисто, з'явившись до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, або через дипломатичну установу, написавши заяву у довільній формі та надавши копію першої сторінки паспорта.

Крім того, народний обранець наголосив, що Міністерство закордонних справ має підготувати своїх фахівців до виконання вимог нового закону про мобілізацію.

"Ми це питання тримаємо на контролі. Скажімо так: проблеми, звичайно, є, я не можу сказати, що їх взагалі немає, але сказати, що взагалі неможливо (встати на військовий облік за кордоном – ред.), це абсолютно неправда", – заявив Веніславський.

Варто зазначити, що у відповідній постанові українського уряду йдеться про те, що військовозобов'язані громадяни, які були офіційно зняті з військового обліку раніше через свій виїзд за кордон на термін більше трьох місяців, мають наново стати на військовий облік до 16 червня поточного року.

Просить розслідувати великі втрати: Начштабу "Азова" подав заяву в ДБР на генерала Содоля, підозрює його в роботі на ворога

понеділок, 24 червень 2024, 15:56

Начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля, передають Патріоти України. У ДБР "Ук...

Розширення "санітарної зони" в державі-агресорі: HIMARS вперше атакували Курську область, - росЗМІ

понеділок, 24 червень 2024, 15:45

Сили оборони України вперше атакували Курську область РФ із РСЗВ HIMARS, про це пише видання ASTRA. . Так, джерела заявили, що 22 червня Сили оборони України випустили дві ракети із РСЗВ HIMARS по Курській області РФ. Було атаковано селище Мирний у Су...