Як відомо, Баканов "за плюралізм думок та свободу слова": СБУ заперечує тиск на КМДА щодо заборони прем'єри фільма-розслідування про корупцію Зеленського з Коломойським

Лейтенант Баканов служить народу України

У СБУ заперечують причетність своїх співробітників до тиску на працівників КМДА щодо заборони показу фільму-розслідування про таємниці офшорного бізнесу президента Володимира Зеленського "Офшор 95", повідомляють Патріоти України з посиланням на .пресслужбу СБУ у коментарі.

"Служба безпеки України не має жодного відношення до ініціатив щодо відміни прем’єри фільму, який підготували журналісти "Слідство.Інфо".

Тож будь-які спроби пояснити організаційні негаразди нібито тиском СБУ є маніпулятивними".

Деталі: У СБУ підкреслили, що виступають за плюралізм думок та свободу слова, однак вважають неприпустимим, "коли ними намагаються маніпулювати в особистих інтересах, зашкоджуючи та дискредитуючи державу та її інституції".

Як повідомляли ПУ, показ розслідування про таємниці офшорного бізнесу президента Володимира Зеленського і про "брудні" гроші олігарха Ігоря Коломойського "Офшор 95" майже зірвався у неділю після дзвінка з погрозами, який надійшов в КМДА. Чоловік, який телефонував, заявив, що він з СБУ.

Перед цим повідомлялось, що показ розслідування про таємниці офшорного бізнесу президента Володимира Зеленського і про "брудні" гроші олігарха Ігоря Коломойського "Офшор 95" майже зірвався після дзвінка з погрозами, який надійшов в КМДА. Чоловік, який телефонував, заявив, що він з СБУ.

Українська правда зв'язалася з працівниками КМДА, які розповіли, що після рішення директора Малої опери дозволити показ, у КМДА зателефонував чоловік, який представився начальником СБУ і пригрозив "проблемами, якщо показ все ж відбудеться".

УП дзвонила за номером, з якого телефонували у КМДА, але чоловік, що взяв слухавку, відмовився представитись і кинув трубку після питання, чи працює він у СБУ.


Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...