"Як вони будуть йти в наступ?": Експерт пояснив, чи ефективно силоміць відправляти на фронт потенційних ухилянтів

В України необхідно проводити мобілізацію, але не заради самого процесу, а для ефективного посилення армії. Таку думку в етері ТСН висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що формувати військові підрозділи з потенційних ухилятнтів буде неефективно. "Коли формується підрозділ, наприклад, батальйон і в цьому батальйоні 90% це потенційні ухилянти. Як, цікаво, буде цей батальйон воювати. Як вони будуть тримати позиції, як вони будуть йти в наступ", - заявив Коваленко. Він зазначив, що такий батальйон автоматично через деякий час буде у полоні ворога, оскільки не захоче воювати.

"Вони можуть відразу всі піти з білими прапорами в полон. Тому це ризик, це великий ризик... Просто повертати усю цю масу потенційних ухилянтів з-за кордону безумовно потрібно, але не стільки для того, щоб одразу відправляти їх на полігони для проходження базової військової підготовки, а для того, щоб вони працювали саме в тилу, на економіку, щоб економіка трималася і продовжувала працювати в настільки складні часи", - зазначив Коваленко.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...