Як витягували російського агента з "катівень Хунти": Дружина "журналіста" Вишинського заплатила лобістам із США $50 000. Оприлюднено документ

У справі засвітився і сумнозвісний московський топ-пропагандист

Ірина Вишинська, дружина глави інформаційного агентства "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, заплатила 50 тисяч доларів за послуги американської компанії Friedlander Consulting Group LLC. Це витікає з американського реєстру іноземних агентів FARA, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Детектор медіа".

Згідно документу Ірина Вишинська підписала договір з "The Friedlander Consulting Group LLC" 27 листопада 2018 року. Організація мала "представляти інтереси замовника щодо захисту прав журналістів в Україні, в тому числі керівника порталу "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського".

Зазначається, що Ірина Вишинська діє від свого імені, але "солідаризується", зокрема, з Дмитром Кисельовим — директором російського державного міжнародного інформаційного агентства "Россия сегодня". Вони з Кирилом Вишинським давні друзі.

"The Friedlander Consulting Group LLC" повинна була провести тематичний пресзахід у Вашингтоні та забезпечити зустрічі представників замовника з членами Палати представників США, Сенату США, правозахисниками та адвокатами. За такі послуги компанія отримала $50 тис.

Згідно з договором, ця організація також зобов’язувалася:

  • надати приміщення для організації зустрічей з членами Палати представників США, Сенату США, правозахисниками і адвокатами;
  • організувати харчування в урочистій частині заходу;
  • запросити гостей і спікерів;
  • лобіювати питання захисту свободи слова і захисту прав журналістів в Україні, в тому числі Кирила Вишинського.

Крім того, виконавець мав докласти максимум зусиль для того, щоб члени Палати представників США, Сенату США, американські правозахисники та адвокати писали петиції і публічно закликали українську владу звільнити Кирила Вишинського з-під варти.

Водночас виконавець має докласти максимум зусиль для того, щоб члени Палати представників США, Сенату США, американські правозахисники та адвокати писали петиції, клопотання, декларації тощо, а також публічно закликали українську владу звільнити Кирила Вишинського з-під варти і захистити його права.

Інформацію про договір опубліковано, відповідно до Закону США про реєстрацію іноземних агентів (FARA). Цей закон вимагає розкриття інформації, якщо особи діють у США як іноземні агенти та проводять політичну чи квазіполітичну роботу.

На сайті "The Friedlander Consulting Group LLC" зазначається, що організація працює з 2001 року. Компанія базується у Нью-Йорку, надає послуги з "адвокації в уряді, зв’язків з громадськістю та організації політичних подій".

Нагадаємо, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українські військовополонені моряки та 11 політв'язнів: Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Сизонович Олексій, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...