Як змінився фронт за добу: ЗСУ повернули позиції біля Синьківки та контратакували поблизу Тернів (карта)

Російські окупанти могли просунутися біля Тернів. Ще бої тривали біля Синьківки, Іванівки, Ямполівки й Білогорівки, розповіли аналітики Інституту вивчення війни.

Збройні сили України повернули певні позиції в Синьківці Харківської області. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни у щоденному звіті за 26 березня.

Згідно з геолокаційними кадрами від 26 березня, українські та російські військові просунулися вздовж лінії Купʼянськ — Кремінна на тлі триваючих боїв. Натомість кадри від 24 березня показали, що українські бійці повернули обмежені позиції в північній частині Синьківки.

"Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 25 березня, показують, що російські війська просунулися поблизу бурелому на схід від Тернів", — йдеться у повідомленні.

За інформацією декількох російських військкорів, окупанти нібито просуваються до Тернів Донецької області, а українці контратакують у цьому районі.

Українські й російські джерела заявили про продовження позиційних боїв біля Синьківки, Іванівки, Тернів, Ямполівки, Білогорівки.

Карта бойових дій

Ситуація на Лиманському напрямку: дані Генштабу

Станом на вечір 26 березня, за даними Генштабу ЗСУ, українські військові відбили вісім штурмів на околицях Білогорівки Луганської області, Тернів, Ямполівки, біля Веселого Донецької області. Там окупанти використовували повітряні атаки й намагалися прорвати українську оборону.

Занепад московської імперії все очевидніший: Сербія обміняла Росію на Китай. Підсумки візиту Сі Цзіньпіна до Белграду - Politico

четвер, 9 травень 2024, 9:32

Братушки радо вітали свого нового покровителя у змаганнях за Косове. Московитам залишається робити вимушено радісний вигляд, дивлячись як далекосхідний сюзерен перебирає у них найглибшу зону впливу у Європі. Приїзд лідера Китая Сі Цзіньпіна до Белграда...

Заміна мосту? Росіяни майже добудували залізницю, яка з'єднає Маріуполь з Ростовом-на-Дону, - Андрющенко

четвер, 9 травень 2024, 9:23

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що залізниця, яка з'єднає Волноваху з Ростовом-на-Дону через Маріуполь, запрацює в кінці травня, на початку червня Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо". "За квітень і початок травня...