Яка країна, такі й герої: Судимому за вбивство двох жінок вагнерівцю вручили "орден мужності"

Ув'язненого за вбивство двох жінок Костянтина Кисельова завербували у приватну військову компанію Вагнера. Злочинець отримав "орден мужності" в Росії. За інформацією російських ЗМІ, Кисельов записався до ПВК "Вагнер" у вересні 2022 року, коли до колонії приїжджав засновник компанії Євген Пригожин. Згодом на війні ув'язнений став командиром групи, повідомляють Патріоти України.

За які "заслуги" вагнерівцю вручили орден

Дружина Кисельова розповіла його співкамерникам, що її чоловік отримав орден та посаду командира за те, що він єдиний із підрозділу вижив під час артилерійського обстрілу. За словами жінки, орден особисто вручав Пригожин.

Також дружина Кисельова відправила його співкамерникам відео, ймовірно, записане чоловіком на війні.

На відео Кисельов у камуфляжі розповідає, що живе в окопах і перебуває на "передку". Крім того, найманець вчить дружину фінансової грамотності. Зокрема, просить, аби дружина нікому не позичала гроші, які він отримує на війні. Каже, щоб вона відкладала заощадження на квартиру в Краснодарі.

Судимість Кисельова

У вересні 2017 року Кисельова було засуджено за вбивство та "заподіяння смерті через необережність". У листопаді 2016 року він п'яним прийшов у гості до знайомої, на прізвище Соколова, і накинувся на її подругу за те, що йому відразу не відчинили двері.

Коли Соколова спробувала заступитися за приятельку, Кисельов завдав їй безліч ударів дерев'яною палицею по голові, потім взяв ніж і завдав не менше 29 ран в область голови, грудей та інших частин тіла. Від отриманих травм жінка померла. Потім Кисельов "ненавмисно задушив свідка". Його засудили до дев'яти з половиною років колонії суворого режиму.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...