"Якась там війна в Україні": США не дали Україні жодної системи Patriot, Подоляк зробив емоційну заяву

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив в інтерв'ю "24 Каналу", що усі передані Україні системи ППО Patriot були чи з Німеччини, чи з допомоги Німеччини, передають Патріоти України.

"І скажімо велике-велике дякую саме Німеччині. Вона змінила всю парадигму своїх відносин і до Росії, і до цієї війни. І за останній рік суттєво наростила пакети військової допомоги", - сказав він.

За його словами, Німеччина безпосередньо розуміє, що треба дозакривати небо. "Німеччина також самостійно не може це все зробити з огляду на кількість ракет, кількість дронів, які Росія використовує в цій війні, і території, яку треба захистити. Це ж очевидно. І з огляду на кількість об'єктів, які належать до цивільної чи критичної інфраструктури. Але Німеччина суттєво, ще раз підкреслю, наростила бюджети. Вона сьогодні виконує, на мій погляд, ключову лідерську функцію щодо закриття неба в Україні. Але сама вона не впорається. Так само як не впораються інші країни, які мають набагато менші можливості для надання нам саме протиракетних систем. Я маю на увазі країни Північної Європи. Вони набагато менші з погляду ресурсів, з військового погляду, менші географічно тощо", - сказав Подоляк.

Він зауважив, що країна, яка має багато цих систем, сьогодні займається обговоренням "дуже важливих" тем внутрішнього порядку денного. "Якась там війна в Україні… Це, певно, має когось іншого хвилювати? Їх це не має хвилювати. Як з репутацією? Вони потім зроблять декілька десятків фільмів про Голлівуд, як вони рятують людство. І це все буде простіше", - додав він.

"Не знаю, что делать, вот опять разбомбили Белгород": Росіяни у розпачі через бойові дії поблизу власних домівок (відео)

четвер, 16 травень 2024, 22:20

Зокрема, у розмові росіянин розповідає, що Бєлгород знову розбомбили. "Я понял, а у вас что там? Я не знаю, что делать, там что-то вообще, только вот опять разбомбили Белгород", — жаліється росіянин. . Також у ГУР МОУ підкреслили, що за кожен воєнний ...

"Мы русские! Мы победим!": Титуловану російську спорстменку викрито у підтримці війни проти України

четвер, 16 травень 2024, 21:30

Російська п'ятиборка Ульяна Баташова, яка отримала статус «нейтральної» та отримала допуск до міжнародних змагань, в соціальних мережах підтримує війну проти України Про це інформує Base of Ukrainian Sports, передають Патріоти України. . В Instagram Б...