"Якби не війна, Україна не змогла би стати кандидатом на членство в ЄС": Макрон відзначився новою заявою

За звичайних умов Україна не могла б вважатися кандидатом на вступ до Європейського Союзу. Однак в умовах війни таке рішення має бути ухвалене, щоб показати європейську підтримку та солідарність. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон в ефірі "BFMTV" після повернення з Києва, передають Патріоти України.

Макрон нагадав, що Франція, як і Німеччина, Італія та Угорщина, підтримали ідею негайно надати Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

"Ми робимо це, тому що там війна... Шлях буде довгим, але це знак надії", – сказав Макрон, наголосивши, що це також "послання Росії". Він уточнив, що це є "сильним політичним жестом". На думку Макрона, це рішення покаже, що Україна є частиною європейської сім'ї.

Раніше міністр закордонних справ Франції Клеман Бон також зазначав, що Україна має набути статусу кандидата в члени Європейського Союзу. За його словами, такий крок дозволить розпочати предметні переговори про вступ країни до ЄС, однак він сам по собі вимагатиме багато часу.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...