"Якби засобів у нас було втричі більше...": Арестович вперше назвав загальну кількість втрат України у війні

На початку війни, за словами радника голови ОП, гинули 100 бійців за добу. Про це Арестович розповів у розмові з російським юристом, правозахисником Марком Фейгіним, передають Патріоти України.

"У нас на початку конфлікту гинуло 100 на добу в середньому. Але в російській армії 1000 на добу гинула в перші 20-30 днів. Зараз 200-300 гинуть, не менше. Ну, подився, за сьогодні тільки, щоправда, сьогодні нетиповий день, надто вже добре відпрацювала артилерія, тому осіб 600 за добу ми приговорили, не менше. Воно так і буде: один до п’яти, один до трьох, один до шести ось так коливатися", – розповів радник голови ОП.

Фейгін запитав, чи можна, виходячи з підрахунків Арестовича, сказати, що українська армія втратила до 10 тис. бійців? "Так, десь так", – відповів він.

В цьому контексті радник голови ОП розкритикував західних союзників, які надто повільними темпами передають Україні озброєння. "Тому що навіть сьогоднішній день показав, що якби засобів у нас було втричі більше по тій же артилерії, ми в б вирішили проблеми з цими страшними російськими наступами в усіх цих страшних місцях дуже швидко та якісно", – наголосив Арестович.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...