Якби ЗСУ отримали HIMARS раніше, то змогли б урятувати Маріуполь від окупації, - посол Польщі в Україні

У Польщі переконані, що якби українська армія отримала б HIMARS раніше, то маріупольської трагедії могло б не статися – ця зброя сильно вплинула би на перебіг подій. Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький пояснив, що якби Україна мала ці РСЗВ, українська армія завадила б російським загарбникам увійти у місто, передають Патріоти України.

Чому у Польщі переконані, що HIMARS допомогли б у битві за Маріуполь

Річ у тім, що ЗСУ стояли за 100 кілометрів від міста на рівнинній місцевості і не мали змоги зрушити лінію фронту. Тож далекобійна РСЗВ у тій битві дуже б допомогла.

"Ми чудово розуміємо, що якби HIMARS дійшов до України раніше, маріупольська трагедія могла б і не статися. Українці просто стояли за 100 кілометрів від цього міста, їх поділяла рівнинна місцевість, вони не могли зрушити лінію фронту і були змушені марно спостерігати за трагедією своїх товаришів. Якби в них були ці пускові установки, вони б не дозволили росіянам увійти до міста", – сказав Ціхоцький.

Посол Польщі вірить у перемогу України

Також Бартош Ціхоцький заявив, що навіть не сумнівається в тому, що Україна зможе перемогти Росію у цій війні. Головне, щоб Захід продовжував підтримувати Україну. Щоправда, перемога може бути важкою – це не лише питання часу, а й великої кількості жертв та руйнувань.

"Та я й не маю сумніву (що Україна переможе – ред.). Якщо не станеться якийсь незрозумілий поворот, який змусить Захід перестати підтримувати Україну у військовому та економічному відношенні та покарати Росію санкціями – мені складно навіть придумати причину, через яку це має статися – Україна захищатиметься. Це лише питання часу, а й масштабів жертв та руйнувань", – сказав він.

Тож він запропонував кожному зі світових лідерів запитати себе: "чи збираємося ми дивитися, як Україна спливає кров'ю і, нарешті, переможе".

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...