Які країни купляють і що саме: "Укроборонпром" за рік наростив свій експорт майже на 20%

За підсумками 2019 року експорт озброєння та послуг підприємств-учасників концерну "Укроборонпром" склав 908 мільйонів доларів, що на 19% більше ніж показник 2018 року. Про це повідомив генеральний директор "Укроборонпром" Айварас Абрамавичус у підсумках про результати роботи за 150 днів, зазначають Патріоти України.

"По динаміці перемовин на ключових ринках можна прогнозувати зростання експорту на 30%", - прогнозує Абрамавичус.

Серед ключових ринків для українського концерну він виділив Індію, Саудівську Аравію, Турцію, країни Азії та Близького Сходу.

"Серед продукції Укроборонпрому найбільшим попитом за кордоном користуються: протитанкові ракетні комплекси, корабельні газотурбінні двигуни та агрегати; серед замовлених послуг – ремонт радянської техніки та модернізація літаків", - розповів Абрамавичус.

Також в "Укроборонпромі" розпочату реформу спецекспортерів, мета якої покращити їх координацію, кооперацію, прибрати зайву конкуренцію та чітко розподілити зони відповідальності.

"У "перехідний період" - поки в концерні тривають зміни – на зовнішніх ринках будуть працювати 4 експортери замість 6 і не більше двох на одному ринку. У підсумку, в довгостроковій перспективі залишиться всього 2 спецекспортери з правилом "одна країна – один експортер", - розповів про деталі реформи Абрамавичус.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...