Які країни можуть стати гарантами безпеки України: Арахамія озвучив повний перелік

Глава української делегації переговорної групи між Росією та Україною, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія озвучив список країн, які можуть стати гарантами безпеки нашої країни. Зокрема, Україна бачить такими держави-члени Ради Безпеки ООН та низку інших країн. При цьому офіційний Київ пропонує зробити вільне приєднання до договору гарантій. Про це Арахамія розповів під час брифінгу за підсумками першого дня переговорів, передають Патріоти України.

"Кого ми бачимо серед гарантів – це насамперед країни Радбезу ООН: і Великобританія, і КНР, і Російська Федерація також туди входить, але ми окремо по цьому говоритимемо, США, Франція, Туреччина, Німеччина, Канада, Італія, Польща, Ізраїль", – сказав він.

Арахамія додав, що оскільки наразі ще є неврегульовані питання з ОРДЛО, щодо АРК та Севастополя, міжнародні гарантії безпеки тимчасово не працюватимуть на цій території для того, щоб гаранти справді могли активувати ці гарантії. "Ми зараз спілкуємося в офіційній комунікації з багатьма країнами-гарантами, бачимо реальну зацікавленість, деякі країни вже дали попереднє узгодження, але ми чекаємо на офіційні повідомлення", – уточнив він.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...