Які країни справді готові стати гарантами безпеки для України: Зеленський оголосив список

Готовність стати гарантами безпеки України у майбутньому демонструють Велика Британія, США, Туреччина, Італія, Польща, Франція, Німеччина й окремо ЄС. Цей список не є остаточним, а домовленості поки не закріплені на папері, передають Патріоти України.

Деталі співпраці з партнерами розкрив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю українським ЗМІ 16 квітня. Як підкреслив президент, влада нашої країни вже навчилася розрізняти поняття, коли держави "демонструють, що готові, і готові й демонструють".

Останнє, на думку українського лідера, – це коли підписані відповідні меморандуми. "Поки що підписантів у нас з вами на папері немає. Тому на сьогоднішні демонстрація готовності є від Бориса Джонсона (Британія), від США, від Туреччини, Італії, я думаю, буде окремо від ЄС (ми говорили окремо з Урсулою фон дер Ляйєн і Шарлем Мішелем, я думаю, що буде в цьому сенсі від Мішеля), від Польщі, Франції, Німеччини. Це демонстрація готовності", – сказав президент.

Він упевнений, що на переговорах із РФ точно мають бути присутніми представники Франції, Великої Британії, Сполучених Штатів. "Уп'ятьох буде розмова. Потім приєднаються інші країни, які я назвав... Усі інші країни, крім "ми вас підтримуємо й готові проходити по пунктах" – поки що підтвердження я не отримав. Але цей процес живий і я думаю, що ми отримаємо відповідь ще п'яти-семи країн уже через тиждень-десять днів", – вказав Зеленський. Він пояснив, що в гарантіях безпеки порушуються дуже складні питання "чого хочемо ми й що готові нам надати".

Перетворили на брухт: З’явилося відео першого ураження російської РЛС "Ястреб-АВ" на Донеччині

вівторок, 16 квітень 2024, 10:54

У мережі з’явилося відео, як українські військові вперше уразили новітній російський комплекс артилерійської розвідки 1К148 "Ястреб-АВ", передають Патріоти України. Це сталося у травні 2023 року на тимчасово окупованій території Донецької області. Віде...

У Кривому Розі чоловік помочився на портрети загиблих Героїв - його батько теж служить у ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 10:44

У Кривому Розі п'яний чоловік помочився на портрети загиблих захисників біля Меморіалу Героїв. Поліцейські повідомили чоловіку про підозру за фактом хуліганських дій. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області, передають Патріоти України. За д...