Які партії пройдуть у Раду: Соціологи озвучили свіжий прогноз

Партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу" лідирує в рейтингу електоральних симпатій. Про це свідчать результати соцопитування Інституту аналізу та прогнозування, які на брифінгу озвучив його директор Юрій Лісничий, повідомляють Патріоти України.

Якби вибори до парламенту проходили найближчої неділі, за "Слугу народу" проголосували б 38,8% опитаних із тих, хто визначився.

Другу позицію зайняла "Опозиційна платформа - За життя" - їй готові віддати голоси 12,4% українців. За партію Петра Порошенка "Європейська солідарність" планують проголосувати 8,9%. За "Батьківщину" - 8,3%.

4,7% опитаних висловили підтримку політсилі Ігоря Смешка "Сила і честь". Святослава Вакарчука та його партію "Голос" планують підтримати 4,5%.

"Наше опитування співпало зі стартом презентації проекту Святослава Вакарчука. Він показав результат 4,5 серед тих, хто голосуватиме. Відразу вирвався у зграю лідерів перегонів. Попри те, що він не дістає до 5% прохідних, ми його виділили в умовну групу партійних проектів, які мають шанс потрапити до наступного парламенту", - сказав Лісничий. Опитування проводилося з 21 до 29 травня в 24 областях та Києві.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...