Які питання порушували нардепи на зустрічі з Зеленським, кого новий президент привів з собою

На думку Ірини Геращенко, найважливіше домогтися того, щоб перезавантаження відносин з РФ, на яке так чекають і розраховують США і ЄС, не відбувалося виключно за рахунок України.

Зеленський на зустрічі із нардепами. Фото: соцмережі.

"Відбулася зустріч новообраного Президента України з керівництвом парламенту і керівниками парламентських фракцій. Зустріч тривала півтори години.Були присутні представники всіх фракцій ( на рівні керівників чи заступників), від НФ навіть чомусь 3 представника, від РПЛ - чомусь нікого. Також були присутні експерти команди новообраного президента", - пише віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Головна тема зустрічі - проведення консультацій щодо дати інавгурації, обмін думками щодо налагодження співпраці між гілками влади. Новообраний Президент звернувся з ініціативою провести інавгурацію 19 травня. Більшість керівників фракцій, присутніх на зустрічі, наголосили, що донесуть цю позицію до своїх колег , а відповідні рішення будуть прийматися на засіданні фракцій 13- 14 травня.

Як я і прогнозувала в коментарі журналістам раніше, 14 травня ВР оперативно проголосує постанову, в якій буде визначена офіційна дата інавгурації. Точну дату наразі не назву, її все ж має визначити парламент , і проголосувати. Все відбудеться в чіткій відповідності до закону і у визначені законом терміни. Вцілому зустріч пройшла в конструктивній атмосфері.

Під час зустрічі колеги з інших фракцій піднімали питання ставленння новообраного президента до виборчої системи ( мажоритарка чи списки), можливостей розпуску парламенту, законів про імпічмент і ТСК, інше.

Я зосередилася на ключовій для мене темі зовнішньої політики і зовнішньої агресії РФ проти України. Наголосила, що вже першим викликом для новообраної команди стане червень, коли в ЄС будуть дискусіі щодо продовження санкцій і важливо добитися їх пролонгації. П. Порошенко докладав для пролонгації санкцій багато дипломатичних зусиль і йому це вдавалося . Дуже важливо, щоб перезагрузка з РФ, на яку так чекають і розраховують США і ЄС, не відбувалася виключно за рахунок України. Ці ризики, якщо чесно, турбують в 100000 раз більше, ніж будь які вибори - вчасні чи довчасні.

Також поінформувала про певні нюанси мінських перемовин, які знаходяться в стагнації через деструктивну позицію РФ. Розповіла про зусилля команди президента Порошенка по звільненню заручників і інші гуманітарні та безпекові аспекти, про те, що в ВР існує неформальна Мінська платформа , дискусійний майданчик, який дозволяє знайомити депутатів з ходом переговорів і мирними ініціативами . 16 травня відбудеться чергове засідання мінської платформи в ВР , де я планую підвести підсумок своєї роботи для колег, зробити певний звіт за ці роки - як Уповноваженої президента Порошенка по мирному врегулюванню і як учасниці гуманітарної групи. Запросила експертів з зовнішньої політики новообраного президента на цю зустріч, аби поділитися певними думками і інформацією щодо мінського процесу".

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...