Які шанси в політиків часів Януковича повернутися, - політолог Фесенко (відео)

Проти багатьох людей з колишньої Адміністрації Президента, які залишилися в Україні, навіть не відкривалися справи.

Володимир Фесенко. Фото: Odessit.ua.

Дехто з осіб часів Віктора Януковича нікуди не йшов з української політики. Наприклад, Андрій Портнов не брав участі в політичному процесі, але залишався в ньому опосередковано. По Онищенку скоріше за все, що ЦВК оскаржуватиме рішення і там є дуже жорсткі аргументи, тому навряд чи він буде балотуватися. Про це в прямому ефірі заявив політолог Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

Політолог стверджував, що по Портнову ситуація специфічна. Його пробували притягнути до відповідальності, але нічого не знайшли. Хоча проти багатьох людей з Адміністрації Президента, які залишилися в Україні, навіть не відкривалися справи.

"Це проблема в законодавстві, яке лібералізував Портнов, як знав. А з іншого боку, я думаю, що не було і особливого бажання відкривати справи", – пояснив Володимир Фесенко.

"Знову ж таки про Портнова. Я вчора дивився його передачу і подумав, що якби у Порошенка у 2014 році була людина з такою сильною мотивацією, юридичними здібностями та талантами, то справа Майдану давно б була не тільки в суді, а мала б вже судовий вирок. Але такої людини не знайшлося", – додав політолог.

Фесенко заявив, що помилка Порошенка в тому, що замість того, аби прибрати суддів, яких свого часу розставляв Портнов, то він їх всіх залишив, адже думав використовувати. А зараз оці "портновські" судді несуть смертельну загрозу для самого Порошенка.

"Проте, якщо і будуть спроби притягнути Порошенка до відповідальності, то на його захист можуть встати західні партнери, які свого часу захищали Юлію Тимошенко. Але якщо у справах "Укроборонпрому" та по деяких інших будуть серйозні докази, тоді ризики можуть виникнути й для Петра Олексійовича", – підсумував Володимир Фесенко.

Джерело: 24 канал

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...