Які загрози становлять для ППО ракети з Північної Кореї та нові "Шахеди" - оцінка експерта

Ракети KN-23, які Росія отримала від Північної Кореї, а також "Шахеди" з реактивним двигуном становлять серйозну загрозу для української протиповітряної оборони. Про це заявив колишній заступник начальника штабу ВМС ЗС, капітан 1-го рангу запасу Андрій Риженко, передають Патріоти України.

Як він пояснив в ефірі телеканалу "Київ 24", ці ракети є балістичними та оснащені твердопавливним двигуном. Дальність пострілу KN-23 становить до 450 км. Ці ракети можуть набирати висоту до 50 км і вертикально падати на ціль зі швидкістю до 6 Мах.

Системам ППО складно реагувати на таку ціль. Звісно, протидіяти північнокорейським ракетам можна за допомогою ЗРК Patriot, але якщо ракетні канали будуть перенавантажені, KN-23 можуть досягти цілей.

Важкими для перехоплення будуть і модифіковані "Шахеди" з реактивним двигуном, які також мають високу швидкість і маневреність. Зокрема, на думку Риженка, їх ворог може використовувати для атак на військову техніку.

"Не знаю, який принцип закладений. Але такий варіант є. Можливо, вони будуть застосовуватися по системах залпового вогню західного виробництва, системах ППО, тобто найбільш спроможних наших системах зброї", – вважає він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...