Якісний стрибок: Пентагон створює нове командування для допомоги Україні, -The New York Times

Міністерство оборони США готується переглянути те, як Сполучені Штати та їхні союзники навчають і оснащують українську армію, пише The New York Times.

Це, як кажуть офіційні особи, вкладається у плани довгострокового зобов'язання адміністрації Джо Байдена підтримувати Україну в її війні з Росією.

"Маловідома група – названа офіційно Міжнародним центром координації донорів – разом з офіцерами з понад двох десятків країн відіграє ключову роль у підтримці української армії, оскільки її потреби на полі бою стають дедалі більш серйозними", – йдеться в дописі.

За словами кількох військових і адміністративних посадовців, система буде передана новому командуванню, розташованому в Німеччині, а очолюватиме його високопоставлений генерал США.

Нове командування, так само, як і зобов'язання Пентагона надати Україні понад 16 мільярдів доларів військової допомоги, свідчить про те, що Сполучені Штати очікують загрози з боку Росії по відношенню до України та її сусідів упродовж багатьох років, заявили нинішні та колишні високопосадовці США.

Нове командування виконуватиме рішення, прийняті Контактною групою з питань оборони України (так званим "форматом Рамштайн"): коаліцією з 40 країн, яку Міністерство оборони створило після російського вторгнення для задоволення потреб і запитів України.

Зміни, які передбачається здійснити, спрямовані на надання імпровізованому з початку війни формату структури подібної до тієї, яка функціонувала в Іраку та Афганістані протягом останніх двох десятиліть.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:24

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олекса...