Якість, може, й не дуже, але кількість вражає: Зеленський розповів, скільки Москва перекинула військ на Курщину

З початку операції ЗСУ на Курщині Росія перекинула до Курська з українських територій 60 тис. військових. Про це в інтерв'ю NBC News заявив верховний головнокомандувач України Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

Український лідер підкреслив, що однією з цілей операції було змусити Москву відвести війська з лінії фронту в Україні протяжністю в 600 миль. Зокрема, зі сходу країни. При цьому на Покровському напрямку великого скорочення військ не спостерігалося.

Зеленський зазначив, що Київ планує необмежений час утримувати захоплені російські території, намагаючись змусити очільника Кремля Володимира Путіна до переговорів.

"Нам не потрібна їхня земля. Ми не хочемо нести туди наш український спосіб життя", - сказав президент.

Зеленський пояснив, що вторгнення на Курщину 6 серпня було "превентивним ударом", щоб не дати росіянам створити буферну зону вздовж кордону з Україною.

Він додав, що не може обговорювати, чи планує Україна спробувати захопити ще територію Росії.

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...

Коли усвідомлюєш, що розплата неминуча: "Мачо" Шуфричу в суді стало погано, викликали лікарів

середа, 4 вересень 2024, 22:55

Нестор Іванович два десятка років підігрував Москві, да так, що вважав державної зради йому ніколи не "пришиють". До Печерського райсуду Києва під час підготовчого засідання у справі екснардепа від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Нестора...