"Якого біса ви, мешканці Заходу, чекаєте?": Боєць ЗСУ пояснив, чому Україні так потрібна зброя

Українські військові, які відважно тримають оборону Луганщини, пояснили, чому їм так необхідна зброя від західних партнерів. Вони заявили, що без ракет великої дальності та систем залпового вогню вони залишаються простою мішенню для окупантів. Про це розказали захисники Сєвєродонецька журналістам італійського видання La Repubblica, які побували в Бахмуті, передають Патріоти України.

Очі військових "наповнюються гнівом", коли вони говорять про відтягування поставок в Україну важкого озброєння. "Якого біса ви, жителі Заходу, чекаєте? Коли ви відправите нам ракети великої дальності?", – питає боєць ЗСУ Артем. "Мені тридцять, у мене дві дочки в Полтаві та дружина, яку я рідко бачу. Я не хочу вмирати... Але ми вмираємо там, давайте розберемося, ми вмираємо масово. Вони буквально вирізають нас своєю артилерією", – додає він.

Артем впевнений, що без західної зброї Луганщину відстояти не вдастся. "Ми тримаємо свою позицію, але я не знаю, скільки ще ми зможемо захищати лінію Сєвєродонецька. Кілька днів, можливо, тиждень, не більше", – запевняє він.

Слова військового підтверджує його побратим Іван, який пояснює ситуацію в районі за допомогою чітких розрахунків. "У росіян є три артилерійські дивізії. Кожна з дивізій має 18 гармат, кожна здатна вистрілити 160 пострілів. Це означає, що вони можуть випустити 8000 ракет на площу чотири квадратні кілометри на день! Без важкої зброї із Заходу їх неможливо зупинити!", – підсумовує український захисник.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...