Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 березня, передають Патріоти України.

За інформацією відомства, підозрюваного затримали «на гарячому» під час збору інформації поблизу шпиталю Сил оборони. 22-річний мешканець Дніпра начебто хотів встановити орієнтовну кількість українських військових, які перебували там на лікуванні, а також стежив за медичним транспортом, що прибував на територію медзакладу. Зібрані дані підозрюваний намагався передати до ФСБ через анонімний чат у месенджері.

СБУ

Ще однією ціллю росіян, як зазначають правоохоронці, була одна з місцевих ТЕС. Її територію чоловік також знімав на телефон та передавав окупантам. Цю інформацію армія РФ згодом мала використати для обстрілу.

Зазначається, що підозрюваного у лютому дистанційно завербував кадровий співробітник російської спецслужби. До уваги окупантів фігурант потрапив як активний користувач російських Telegram-каналів з пошуку швидкого заробітку. За співпрацю з росіянами чоловік начебто отримував грошову винагороду.

Мешканця Дніпра затримали та повідомили про підозру у державній зраді (за ч. 2 ст. 111). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...